Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Popsztárok, mint futballistafeleségek

A leghíresebb focisták már a 60-as években is sztárok voltak (egyesek szerint George Best volt az első celeb), manapság pedig már a focisták barátnői és feleségei is a hírességek közé tartoznak. Az angolul csak WAG-nek (Wifes and Girlfriends, azaz Feleségek és Barátnők) nevezett hölgyek között azonban olyan is akad, aki saját jogán is hírnevet szerzett magának, például énekesnőként, még azelőtt, hogy összejött volna futballista párjával.

Victoria és David, Louise és Jamie

A leghíresebb sztárpár nevét azok is ismerik, akik kifejezetten utálják a futballt. David Beckham, illetve neje, Victoria a divatszakmában és a reklámiparban is fogalomnak számít, és míg a férj még mindig az eredeti szakmáját űzi, vagyis futballozik, addig a feleség már régóta nem énekel - utolsó kislemeze 2003-ban jelent meg. Pedig egykoron a Spice Girls tagjaként legalább akkora sikereket ért el a popszakmában, mint David a futballpályán. A lánybandában csak Posh, azaz Puccos Spice-ként emlegetett Victoria 1997-ben kezdett el randizni későbbi férjével - mikor már mögötte volt a Spice Girl első albuma, és jó néhány sláger, amely vezette a listákat. Esküvőjük már igazi médiaesemény volt két évvel később, és Victoria zenei karrierje a Spice Girls felbomlása után már nem tartott sokáig – már csak azért is, mert szólóban korántsem volt olyan sikeres.

Az Eternal nevű együttes egyik tagja szintén egy futballistához ment feleségül. Louise Nurding 1992 és 1995 között énekelt a bandában, majd szólókarrierbe kezdett Louise néven, első albumának címe Naked, azaz Meztelenül volt.


szólj hozzá: Louise - Naked

Utóbbi formájában ekkor már Jamie Redknapp láthatta a leggyakrabban, a liverpooli középpályás 1998-ban vette feleségül az énekesnőt, akit 2004-ben a brit FHM magazin az évtized legszexisebb nőjének választott. Utolsó nagylemeze 2002-ben jelent meg, bár 2004-ben elkészült még egy album anyaga, amit azonban végül nem adtak ki.

Vesztes harc a szerelemért

Angliában különösen divatosak a futballista–popsztár párok, még ha a többségük nem is tart ki olyan jól, mint a Beckham vagy a Redknapp házaspár. A jamaicai származású énekesnő, Jamelia (legnagyobb slágere a See it in a Boy’s Eyes, amelyet 2004-ben a Q magazin olvasói az év dalának szavaztak) például közel öt éven keresztül élt együtt Darren Byfielddel, akitől 2005 októberében gyermeke is született. Byfield korántsem olyan híres futballista, mint Beckham vagy Redknapp, de pár meccsen játszott a Premier League-ben is, és hat alkalommal a jamaicai válogatottban is.


szólj hozzá: Jamelia song

A lánybanda-vonulatot a Girls Aloud tagja, Cheryl Tweedy vitte tovább, akit manapság már Cheryl Cole-ként emlegetnek, noha tavaly szeptemberben elvált az angol válogatott balhátvédtől, Ashley Cole-tól. Az énekesnő egy valóságshow keretein belül került be a Girls Aloudba, amellyel négy dalt is a brit slágerlista első helyére repített, majd szólóban még két dala vezette a brit listát, ráadásul mindkét nagylemeze number one volt. Cole-lal 2004 szeptemberében kezdett el randevúzni, esküvőjük 2006 júliusában volt, a válókeresetet tavaly májusban nyújtotta be, mivel férje többször is megcsalta. Cheryl egyik legnagyobb slágerének címe sokat mond: Fight for this Love, vagyis Harcolj ezért a szerelemért. A jelek szerint elveszítette a küzdelmet.


szólj hozzá: Cheryl Cole

Az amerikaiak tiniként kezdik

A nyáron a Manchester Unitedbe szerződött spanyol kapus, David de Gea nem csak a pályán igyekszik beilleszkedni az angol közegbe, hiszen az ő jelenlegi barátnője is a popszakmában tevékenykedik. Edurne García Almagro művésznévként csak az Edurnét használja, és a változatosság kedvéért ő is egy valóságshow-n keresztül lett énekesnő. 2006 óta már négy nagylemeze is megjelent, sőt, egy számítógépes játék kedvéért még De Geát is rá tudta venni, hogy stúdióba vonuljon és énekeljen.


szólj hozzá: De Gea song

Persze a spanyol nyelvterületen sem szokatlan, hogy egy popsztár egy futballistával járjon, a legjobb példa erre a Barcelona középhátvédje, Gerard Piqué, aki tavasz óta a világhírű kolumbiai énekesnővel, Shakirával alkot egy párt. Shakirát a jelek szerint nem zavarja, hogy kedvese tíz évvel fiatalabb nála, és májusban még a koncertszínpadra is felhívta a bekket. Hogy ne érje szó a ház elejét, a csapatból másik is táncolhattak Shakirával, de igazán közel csak Piqué mehetett hozzá.

szólj hozzá: Shakira-Barcelona

Az Egyesült Államokban a labdarúgók nem számítanak olyan nagy sztárnak, Freddy Adu azonban tinédzserként közel állt ahhoz, hogy az legyen belőle. Főleg, hogy egy időben az amerikai tinik egyik bálványa, a JoJo nevű énekesnő volt a párja. Adu és JoJo 2005 májusa és 2006 szeptembere között jártak – a focista a szakításkor 17, míg az énekesnő 16 volt.

www.global-soccer.eu

0 Tovább

Beckham nemcsak piperkőc, hanem traktor is

David Beckham megcsinálta, amiért az Egyesült Államokba szerződött, bajnok lett a Los Angeles Galaxy csapatával. A kaliforniai drukkerek a döntő után a "Beckhamet akarjuk" transzparenssel jelezték, el tudnák viselni, hogy az angol sztár továbbra is csapatukban játszana. Pedig 2009-ben, amikor Beckham visszatért a Milannál töltött kölcsönjátékból, még haza akarták küldeni, amihez alkamasint hozzájárult a sebzett lelkű csapattárs, Landon Donovan A Beckham-kísérlet című bestsellere is. Az amerikai válogatott kulcsjátékosa ebben többek között azzal osztotta az angolt, hogy nem teszi eléggé oda magát az edzéseken, nem viseli szívén a csapat sorsát, és ráadásul még nem is igazi vezér, aki példát mutat a többieknek.

Becks azóta nem a frizurája miatt lett szimpatikusabb az amerikai közönség szemében (hol van már az irokéz vagy a szőke copfos imidzs) , sokkal inkább azért, mert kiosztott tizenöt gólpasszt, alárendelte magát a csapat érdekeinek, és a számláján pihenő fontmilliók ellenére úgy hajtott, mintha az élete múlna rajta.

Pedig 36 évesen megtehetné, hogy felváltva játszik otthon a négy gyerekkel, a hat angol bajnoki címet, a BL-győzelmet, a Reallal nyert spanyol bajnokságot, a 115 angol válogatottságot már senki nem veheti el tőle.

Beckham nem tartozik a futballtörténelem legnagyobb zsenijei közé, de már a fénykorában is rettentő idegesítő volt, amikor a világ egyik fele azzal intézte hogy nem több egy jó szabdrúgásokat lövő divatmajomnál, aki csak azért vitte olyan sokra, mert bármit el lehet adni vele. Volt szerencsénk egyszer élőben látni a galaktikus Real egyik BL-meccsét, Zidane-nal, Ronaldóval, Roberto Carlossal, és amíg a többi világsztár egy kicsit kedvetlenül hozta le a kötelezőt,  Beckham az oldalvonal mellett akkorát gürizett, olyan alázatosan szántotta a pályát sokszor a többi világsztár helyett is, hogy ilyen kemény melózást azóta is csak kevésszer láttunk.

Amikor 2010 márciusában a Milan-Chievo olasz bajnokin elszakadt az Achilles-ína, elszállt a reménye arra, hogy ott legyen a válogatottal a dél-afrikai vébén, de tudni lehetett, nem fogja feladni, amint lehet, visszatér a pályára, és így is lett. A comebacket a mostani bajnoki cím koronázta meg, Beckham az év visszatérője lett az MLS-ben, egyben jelezte, lehet, hogy Messi és Cristiano Ronaldo már népszerűbb nála, de még mindig elég jó ahhoz, hogy egy harmadik ország bajnokságában is csúcsra érjen.

Beckham pályafutásában a válogatott az egyetlen szépséghiba, bár Capello helyében - főleg Rooney csoportkörre szóló eltiltásának fényében - meggondolnánk, nem tudna-e a társak hasznára lenni egy-két kifliszerűen csavarodó beadással vagy precízen kivitelezett szabadrúgással. Igaz, ismerve az angol válogatott nagy tornákon előadott produkcióját, talán Beckhamnek is jobb, ha nem teszi ki magát egy újabb leégésnek.

0 Tovább

meddő mezőnyfölény

blogavatar

foci a pályán, megannyi látvány

Utolsó kommentek