Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fia született Casillasnak

Iker Casillas apa lett. A Real Madrid újabban kispadra tett ikonja a madridi Ruber Nemzetközi Klinikán töltötte a napot, ahol barátnője, Sara Carbonero egészséges fiúgyereket hozott a világra. Az utód neve Martín Casillas Carbonero.

0 Tovább

Szemét a Bernabeuban

Ráérős népség ez a spanyol: két nappal a Real Madrid-Juventus BL-meccs után még így néz ki a Bernabeu-stadion egyik bejárata.

Igaz, szombaton jön a barcelonai Clásico, kit érdekel a köv. hazai meccsig egy kis törmelék?

1 Tovább

Üdv Pepe, viszlát Real-arany

(Egy Real-szurkoló véleménye a Valencia elleni meccsről. Nyilván nem minden realos gondolja ugyanezt, de sokan biztosan elég hasonló következtetésre jutottak.)

A Real Madrid három hete kezdte leadogatni a Barcelonával szemben sokáig gondosan őrzött tízpontos előnyét, mikor hazai pályán két pontot vesztett a Málaga ellen. Frusztráló este volt az egy realosnak: a csapat vezetett 1-0-ra, tökéletesen kézben tartotta a meccset, a második félidő egy jó részében percenként dolgozott ki ziccerközeli helyzetet - az utolsó tíz percben aztán érthetetlen módon idegeskedni kezdett a csapat, a játék káoszba fordult, és ahogy kell, egy tökéletes szabadrúgás formájában becsapott a ménkő.

Akkor még lehetett bosszankodni, hogy ha Özilék nem Benzemával akarnak gólt rúgatni, vagy nem pártol isteni szerencse a Málaga mellé, akkor marad minden a régiben, marad a fagyos mínusz tíz Barcelonában.

Vasárnap, a Valencia elleni csata hajrában már bosszankodni sem volt kedv. Megint ingerült lett a Real, megint kevesebb volt a foci, mint a harc, megint két pontot bukott a csapat. És ott volt Pepe, aki egyedül is képes lenne keserűvé tenni még egy olyan bajnoki címet is, melyet minden idők legkiválóbb fociját produkáló csapata elől halászhatna el a Real. Pár hónap szélcsend után már-már kezdtünk megfeledkezni a portugál terrorista szokásos merényleteiről, erre egy fontos rangadó hajrájában, hazai pályán a saját csapattársát kezdi rugdosni, miközben telik az a rohadt idő.

Semmi patetikus ítélet, bőven elég annyi: ilyen áron még ez a bajnoki cím sem kell.

Az előny már csak négy pont, a Real április második felében két Bayern elleni BL-elődöntő közt a Barca színe elé járul a Camp Nouba, de még a Bilbaót is le kellene gyűrnie idegenben. Nem lehetetlen, hogy maradjon valami ebből a négy pontból, de ahhoz futball kellene, nem kevesebb, de nem is több. Csak futball.

0 Tovább

Beckham nemcsak piperkőc, hanem traktor is

David Beckham megcsinálta, amiért az Egyesült Államokba szerződött, bajnok lett a Los Angeles Galaxy csapatával. A kaliforniai drukkerek a döntő után a "Beckhamet akarjuk" transzparenssel jelezték, el tudnák viselni, hogy az angol sztár továbbra is csapatukban játszana. Pedig 2009-ben, amikor Beckham visszatért a Milannál töltött kölcsönjátékból, még haza akarták küldeni, amihez alkamasint hozzájárult a sebzett lelkű csapattárs, Landon Donovan A Beckham-kísérlet című bestsellere is. Az amerikai válogatott kulcsjátékosa ebben többek között azzal osztotta az angolt, hogy nem teszi eléggé oda magát az edzéseken, nem viseli szívén a csapat sorsát, és ráadásul még nem is igazi vezér, aki példát mutat a többieknek.

Becks azóta nem a frizurája miatt lett szimpatikusabb az amerikai közönség szemében (hol van már az irokéz vagy a szőke copfos imidzs) , sokkal inkább azért, mert kiosztott tizenöt gólpasszt, alárendelte magát a csapat érdekeinek, és a számláján pihenő fontmilliók ellenére úgy hajtott, mintha az élete múlna rajta.

Pedig 36 évesen megtehetné, hogy felváltva játszik otthon a négy gyerekkel, a hat angol bajnoki címet, a BL-győzelmet, a Reallal nyert spanyol bajnokságot, a 115 angol válogatottságot már senki nem veheti el tőle.

Beckham nem tartozik a futballtörténelem legnagyobb zsenijei közé, de már a fénykorában is rettentő idegesítő volt, amikor a világ egyik fele azzal intézte hogy nem több egy jó szabdrúgásokat lövő divatmajomnál, aki csak azért vitte olyan sokra, mert bármit el lehet adni vele. Volt szerencsénk egyszer élőben látni a galaktikus Real egyik BL-meccsét, Zidane-nal, Ronaldóval, Roberto Carlossal, és amíg a többi világsztár egy kicsit kedvetlenül hozta le a kötelezőt,  Beckham az oldalvonal mellett akkorát gürizett, olyan alázatosan szántotta a pályát sokszor a többi világsztár helyett is, hogy ilyen kemény melózást azóta is csak kevésszer láttunk.

Amikor 2010 márciusában a Milan-Chievo olasz bajnokin elszakadt az Achilles-ína, elszállt a reménye arra, hogy ott legyen a válogatottal a dél-afrikai vébén, de tudni lehetett, nem fogja feladni, amint lehet, visszatér a pályára, és így is lett. A comebacket a mostani bajnoki cím koronázta meg, Beckham az év visszatérője lett az MLS-ben, egyben jelezte, lehet, hogy Messi és Cristiano Ronaldo már népszerűbb nála, de még mindig elég jó ahhoz, hogy egy harmadik ország bajnokságában is csúcsra érjen.

Beckham pályafutásában a válogatott az egyetlen szépséghiba, bár Capello helyében - főleg Rooney csoportkörre szóló eltiltásának fényében - meggondolnánk, nem tudna-e a társak hasznára lenni egy-két kifliszerűen csavarodó beadással vagy precízen kivitelezett szabadrúgással. Igaz, ismerve az angol válogatott nagy tornákon előadott produkcióját, talán Beckhamnek is jobb, ha nem teszi ki magát egy újabb leégésnek.

0 Tovább

Higuaín testrészein vitázik Spanyolország

Kőkemény rangadót nyert szombat este a Real Madrid Valenciában. A Real 3-1-re is vezetett már, a hazaiak azonban szépítettek, sőt a 95. percben egyenlíthettek is volna, ám a csereként beállt Madrid-csatár, Gonzalo Higuaín a saját gólvonala előtt hárított fektében.

A kérdés: melyik testrészével?



"Nagyon gyorsan történt minden, a lényeg, hogy a labda mellkason talált. Ha pedig bordán találnak, nem jár büntető" - emlékezett a főhős.

A videó alapján úgy tűnik, Casillas is védhetett volna, ha nincs résen argentin csapattársa. A világbajnok kapus később úgy nyilatkozott, tisztán látta, hogy a labda Higuaín mellkasára pattan, ezért nincs miről beszélni a továbbiakban.

A valenciaiak szerint viszont egyértelműen kezezett Higuaín, eleve ezzel a címmel töltötték fel a videót az egyik megosztóra.

Egy biztos: a bíró szögletet ítélt, az eredmény maradt 3-2, a Madrid megőrizte hárompontos előnyét a Barcelona előtt a tabellán.

0 Tovább
«
12

meddő mezőnyfölény

blogavatar

foci a pályán, megannyi látvány

Utolsó kommentek