Help Sales ÁSZF

Mit művel Löw?

Kissé kiborult néhány német szurkoló Joachim Löw szövetségi kapitány előzetes vb-kerete láttán, néhány játékos nevét olyasmi meglepetéssel olvasták, mint 2006-ban David Odonkorét (aki aztán csereként gólpassz adott Lengyelország ellen).

Nos, a kapuba Marc-Andre ter Stegent állítja a lengyelek (igen, megint) elleni barátságos meccsen a héten, holott nem utazik majd el Dél-Amerikába. Ron-Robert Zieler ezzel szemben kerettag.

Balhátvédnek kiviszi Erik Durmot, a Dortmund 21 éves játékosát, aki összesen 19 Bundesliga-meccsen lépett eddig pályára, válogatott még nem volt. Most akár világbajnok is lehet, ez volna csak a villámkarrier! Durm Chile ellen volt már kerettag, de végül nem lépett pályára.

A középpályán Leon Goretzka és Max Meyer is szerepelhet, mindketten a Schalke üdvöskéi, no de a Schalkét a Real Madrid 6-1-re gázolta le Gelsenkirchenben a BL nyolcaddöntőjében.

Támadásban Kevin Volland (Hoffenheim) lett a nyerő ember, miután Löw lemondott Mario Gomezről. Ezt speciel meg tudjuk érteni.

És maradt két kérdés: az egyformán sérülésből felgyógyult, de még formába nem lendült Sami Khedira és Miroslav Klose előtt nyitva hagyta az ajtót az 54 éves szövkap.

0 Tovább

Tényleg olyan ütősek a belgák?

A belga foci ontja a fiatal tehetségeket, ezt megénekeltük már korábban. A vébén sokan titkos esélyesként kezelik a belgákat, de egy vb mindig más. A titkos esélyes státuszról pedig éppen mi, magyarok mesélhettünk sokat 1986 második felében.

Hamarosan úgyis kiderül minden, de a belgák szokatlan időpontban játszanak barátságos meccset: június 12-én, a vb nyitónapján, zárt kapuk mögött Sao Paulóban.

Az ellenfél az Egyesült Államok lesz, az európaiak "afféle edzésként" kezelik a meccset, Jürgen Klinsmann amerikai kapitány talán komolyabban veszi, ki tudja.

Belgium Algéria ellen kezd majd a vébé H csoportjában, június 17-én, Marc Wilmots csapatára aztán Oroszország és Dél-Korea vár.

Az USA csoportellenfelei: Ghána, Németország, Portugália.

1 Tovább

meddő mezőnyfölény

blogavatar

foci a pályán, megannyi látvány

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek