Kissé kiborult néhány német szurkoló Joachim Löw szövetségi kapitány előzetes vb-kerete láttán, néhány játékos nevét olyasmi meglepetéssel olvasták, mint 2006-ban David Odonkorét (aki aztán csereként gólpassz adott Lengyelország ellen).

Nos, a kapuba Marc-Andre ter Stegent állítja a lengyelek (igen, megint) elleni barátságos meccsen a héten, holott nem utazik majd el Dél-Amerikába. Ron-Robert Zieler ezzel szemben kerettag.

Balhátvédnek kiviszi Erik Durmot, a Dortmund 21 éves játékosát, aki összesen 19 Bundesliga-meccsen lépett eddig pályára, válogatott még nem volt. Most akár világbajnok is lehet, ez volna csak a villámkarrier! Durm Chile ellen volt már kerettag, de végül nem lépett pályára.

A középpályán Leon Goretzka és Max Meyer is szerepelhet, mindketten a Schalke üdvöskéi, no de a Schalkét a Real Madrid 6-1-re gázolta le Gelsenkirchenben a BL nyolcaddöntőjében.

Támadásban Kevin Volland (Hoffenheim) lett a nyerő ember, miután Löw lemondott Mario Gomezről. Ezt speciel meg tudjuk érteni.

És maradt két kérdés: az egyformán sérülésből felgyógyult, de még formába nem lendült Sami Khedira és Miroslav Klose előtt nyitva hagyta az ajtót az 54 éves szövkap.