Egyértelmű céljával, hazánk múltjához méltó ambícióival nyerte el a lakosság feltétlen támogatását a Jövő Nemzeti Labdarúgói program.

HU/BP2014/14372, HU/DEB2014/3769, HU/GYR2014/4711, HU/BP2014/09612.

"Ígéretes generáció, végre összeállhat egy rendes hátvédsor. A klónokkal és a zsoldosokkal együtt 84 százalékos az esély a vb-szereplésre. 2038-ban. Akkor lesznek 24 évesek."

A Nemzeti Labdarúgó Laborban járunk, Kiskapusi professzor a frissen beérkezett adatokat elemzi. Az 1/2014. (I. 1.) kormányrendelet értelmében ez év január elsejétől minden egyes magyar állampolgárt komplex orvosi vizsgálatnak vetnek alá a születésétől kezdve nyolcéves koráig, minden évben.

Vér- és vizeletvétel, székletvizsgálat, genetikai teszt, tumormarker, érvizsgálat. Örökletes betegségek felderítése. Májfunkciók, pajzsmirigyfunkciók, triglizerid, vércukorszint. Mindent kivizsgálni! A begyűjtött információk alapján az élsportra alkalmas egyedeket elkülönítik, a Nemzeti Labdarúgó Akadémiára viszik.

A cél: az egyed hároméves korára eldönteni, melyik poszton a legéletképesebb. Bár a Jövő Nemzeti Labdarúgói program drasztikusnak tűnik, mégsem váltott ki népharagot a tervezésekor: a kormány cserébe azonnal leállította a stadionépítéseket, ezzel lenyugtatta a kedélyeket, melyeket az óidők válogatottjának hollandiai kirándulása korbácsolt fel. A megspórolt tízmilliárdok egyúttal forrásokat biztosítottak a magasabb rendű célhoz.

A "focicsemetékről" - ahogy a népnyelv hívja a kiválasztottakat - a szülők helyett az állam gondoskodik, vállalva a nevelési költségeket nyolcéves korig, mikor végleg eldől, lehet-e az alanyból válogatott szintű labdarúgó. A cél: találni tizenegy magyart, akik labdarúgócsapatot alkotva győzelmi eséllyel léphetnek pályára világszerte.

Kiskapusi professzor az első generációs focicsemeték adatait elemezve klónokról és zsoldosokról is beszélt. A rendszer kizárta a hibalehetőséget. Ha az új generációban nincs minden posztra legalább két, a legmagasabb minőségű labdarúgásra alkalmas egyed, szükségmegoldásként szóba jöhet az Aranycsapat tagjainak klónozása. Az egykori labdarúgók hozzátartozói kivétel nélkül hozzájárultak az eljáráshoz.

Végső esetben honosítás is szóba jöhet. Hazánk Afrika minden egyes országába küld játékosmegfigyelőket, hogy semmiképp ne maradjon hiányposzt. Egy zsoldosnak ugyanakkor nem elég a labdarúgáshoz értenie: magyar nyelvvizsgát kell tennie, ismernie kell a magyar irodalmi klasszikusokat, a magyar történelmet, a magyar tájegységeket, a magyar közönség- és művészfilmeket. Sikeres vizsgák esetén a Jövő Nemzeti Labdarúgói program teljes jogú tagjává válik az Afrikából érkező kiskorú.

Átalakul a Nemzeti Labdarúgó Bajnokság is. Betiltották az óidőkben számos nehézséget okozó, sokszor zavaró tényezőt jelentő úgynevezett "szurkolást". Mostantól fizetett statiszták ülnek a lelátókon, részletesen megtervezett koreográfia szerint buzdítják a csapatokat, gondoskodva a pozitív hangulat kialakításáról, valamint a politikai korrektség meg nem sértéséről. Ilyen formán a nemzet klubcsapatai zavartalan körülmények közt mérhetik össze tudásukat.

Betiltják a nemzeti válogatott mérkőzései előtti sajtótájékoztatókat is. Az alaposan felépített programot nem zavarhatja meg egy-egy váratlan vagy provokatív újságírói kérdés. Továbbá a célok széles körűen ismertek a közvélemény előtt, ezért szükségtelen a tájékoztatás a mérkőzések előtt. Innentől kezdve kizárólag a lehető legalaposabban felkészített labdarúgókon múlik minden.

Kiskapusi professzor nem hiába görnyed álló nap végtelen adatoszlopok fölött. A Nemzeti Labdarúgó Labor komor épülettömbjét a remény aranysugara ragyogja be.